© 2019 Svensk Energiförbättring AB

Besiktning och service av värme-, kyl- och sjövattenväxlare

Korrekt användning och underhåll av utrustningen ger längre produktionstid. Med förstklassig service från Svensk Energiförbättning är tiden med oplanerade driftstopp överspelad.
Mer produktionstid innebär mindre besvär, längre livslängd hos utrustningen, ökad kapacitet och högre lönsamhet.

 

Vi rekommenderar alltid årlig service av värmeväxlare, kyl- och sjövattenväxlare.

 

Teknisk besiktning

Vi börjar alltid med en genomgående besiktning av växlaren där vi mäter effektiviteten och verkningsgraden. Efter detta gör vi ett omfattande vätskeprov. Detta görs alltid direkt på plats då ett vätskeprov aldrig får vara mer än två minuter gammalt för att ge rättvisa siffror. Vi mäter bland annat syrehalt, surhetsgrad och systemvätskans konduktivitet. Efter den tekniska besiktningen lämnar vi ett utförligt åtgärdsförslag.

 

 

Korrosionstriangel där förhållandena är idealiska

 

 

 

 

Effektiv rengöring

Svensk Energiförbättrings CIP-system ansluts direkt till dina värmeväxlar- eller separationsanslutningar som cirkulerar vätskan i systemet och effektivt avlägsnar beläggningar, produktavlagringar och biologiska beläggningar. Detta lämnar processytorna rena och återställer utrustningens prestanda. Allt görs på plats – inga driftstopp!

 

Serviceavtal

Den allmänna uppfattningen är att schemaläggning av planerat underhåll kostar mycket mindre än att utrustningen går sönder. Det är därför som Svensk Energiförbättnings driftsavtal är ett prisvärt alternativt till reaktivt underhåll.

Våra serviceavtal skräddarsys så att de täcker exakt det du behöver. Beroende på dina önskemål kan vi enkelt utföra rutinservice vid regelbundna intervall och till fasta priser, annars kan vi definiera servicens vem, vad, när och olika hur för att uppnå dina specifika prestandamål.

 

 

Med Svensk Energiförbättrings service kan du njuta av total trygghet under utrustningens hela livslängd